Hallókészülékek

Itt további információkat talál a különféle típusokról és modellekről.
A hallókészüléknek négy típusa van:

HEARING AIDS


Fül mögötti készülékek (BTE )

A BTE hallókészülékek a fül mögött helyezkednek el, ami kényelmes. A hang a hallókészülékből egy rövid csövön, az illesztéken át jut a hallójáratba, és általában a BTE hallókészülékek nyújtják a legnagyobb fokú erősítést.

Nyitott illesztésű készülékek (a BTE altípusa)

A nyitott illesztésű hallásjavító rendszerek esetében hang a hallókészülékből egy szinte láthatatlan, vékony csövön át jut a hallójáratba. A nyitott illesztésű rendszerek nem okoznak dugultságérzést, ami kényelmesebbé teszi a használatukat.p

Fülbe helyezett hangszórós készülékek (RIE)

A RIE hallásjavító rendszerek a BTE és az ITE típus kombinációjának tekinthetők. A hangokat egy fül mögött elhelyezett készülék érzékeli és erősíti fel, de a hangszórója különálló, amely a felerősített hangokat közvetlenül a fülbe adja le. Ez kiváló hangminőséget eredményez.

Fülbe helyezhető készülékek (ITE)

Az ITE rendszerű készülékek a fülkagyló mintájára készített egyedi hallókészülékek, amelyek viselése igazán kényelmes, és nagyszerű hangminőséget nyújtanak. A méretei változók, a gyakorlatilag észrevehetetlen mélyhallójárati (CIC; Completely-In-The-Canal) készülékektől a teljes fülkagylót kitöltő (FS; Full Shell) kivitelűekig.